Achter de schermen

In 2020 hebben wij een prachtig nieuw kantoorpand betrokken in Winterswijk. Op de plek waar ons vorige onderkomen 80 jaar zijn trouwe dienst heeft bewezen. Ons nieuwe pand biedt met z’n 7.500 m2 ruimte voor productie, expeditie en een kantoorgedeelte van twee lagen. De ligging en bereikbaarheid zijn gunstig; je hebt weinig tot geen last van files.

 

Groeien en ontwikkelen

Via gezamenlijke contacten is Luuk Berghuis bij Wiggers aan tafel terechtgekomen. Na een eerste kennismakingsgesprek met Gerrit was er aan beide kanten direct enthousiasme. Luuk: “Meteen vanaf het begin ben ik open geweest over mijn werkervaring. Die heb ik wel, maar geen relevante ervaring voor een functie binnen Wiggers. Wel sta ik overal voor open. Op het moment dat ik vertrouwen krijg, dan doe ik er alles aan om mijn werkzaamheden te laten slagen.” 

"Ik voel me welkom"

Dit enthousiasme en zijn leergierigheid zijn niet onopgemerkt gebleven: “Gerrit heeft gekeken naar mijn kwaliteiten en me zijn vertrouwen gegeven. Hierdoor ben ik inmiddels bij Wiggers werkzaam in de projectbegeleiding. Ik mag me in nieuwe dingen vastbijten en krijg de ruimte om te leren. Ook word ik direct overal bij betrokken: toen ik net was begonnen ben ik al aangehaakt bij een beurs. Met dat vertrouwen ben ik blij. Over een poosje pak ik de combi op met werkzaamheden binnen de verkoop. Zo kunnen we uitzoeken wat mij het beste ligt, wat bij mij past en wat ik het leukste vind.

Niet alleen over het vertrouwen en de kansen is Luuk enthousiast: “Op mijn eerste werkdag stond alles voor mij klaar: laptop, telefoon en zelfs een gepoetste bus. Ik voelde me echt welkom. Ook is er een fijne sfeer in het team. We helpen elkaar en denken met elkaar mee. En er is altijd ruimte voor een praatje of gezelligheid.”

Roy | Medewerker Expeditie

"In mijn functie maak ik producten verzendklaar. Dit doe ik met een gezellig team van 6 man. Rond de feestdagen borrelen we altijd gezellig samen. Maar ook buiten het werk om hebben we het leuk, bijvoorbeeld met een etentje in Winterswijk. Iedereen die mee wil, sluit  aan.

Ik ben heel tevreden met Wiggers als werkgever. Het is een fijn bedrijf, iedereen kent elkaar, helpt elkaar en toont interesse. Wiggers zorgt voor goede werkkleding en voor mijn pensioen. Ook is er genoeg tijd om mijn werkzaamheden uit te voeren, zonder dat ik druk voel. En wat ook fijn is: ik kan lekker met de fiets naar het werk. Mijn werkdag begint niet al te vroeg en ik ben altijd op tijd weer thuis."

Soili | Productie (nabewerking)

"Ik vind mijn functie als Algemeen Medewerker Productie superleuk! Vanaf de eerste werkdag werd ik meteen goed begeleid. Ik leer het beste door zelf dingen te doen, dus op die manier hebben we de werkzaamheden rustig opgebouwd. Inmiddels heb ik al een aanvullende cursus gevolgd en voer ik kwaliteitscontroles uit. Ons team is behulpzaam en collegiaal. We werken samen altijd lekker door, maken gave producten en werken aan mooie projecten. De werkzaamheden zijn afwisselend, dat houdt mij scherp.

Mijn werktijden zijn van 7.00 tot 15.30 uur. Heerlijke tijden, waardoor ik echt nog wat aan mijn middag en avond heb. En in de weekenden ben ik altijd vrij. Ik ben heel tevreden en blij met mijn baan en met Wiggers als werkgever. Ik hoop hier tot mijn pensioen te blijven werken."

Burak | Medewerker Ommanteling

"Gaan werken bij Wiggers was voor mij een mooie stap: ik heb een opleiding gevolgd in de houtsector en woon in Winterswijk. Ik zocht een baan met genoeg uitdaging en dagdiensten. Die heb ik gevonden bij Wiggers. Het is fijn dat ik om 15.30 uur al vrij ben, altijd weekend heb en vakantie kan opnemen in de zomer. Ik ben erg tevreden met Wiggers als werkgever, ze gaan goed met hun personeel om.

Inmiddels werk ik alweer 5 jaar bij Wiggers. Altijd in de ommanteling. Dat wordt nooit saai. We krijgen veel verschillende soorten orders binnen. Soms met ingewikkelde, nieuwe profielen. Om die allemaal mooi en met het juiste materiaal te ommantelen is echt een leuke uitdaging; dat maakt het interessant. Ik blijf hier zo lang mogelijk werken, op deze afdeling. Ommantelen is echt mijn vak."

Jan | Heftruckchauffeur

“Bij Wiggers heb ik de vrijheid om mijn dagen zelf in te delen. Ik beheer de opslag, zorg voor het laden en lossen van de vrachtwagen en transporteer onze producten ook intern. Ik vind het vooral mooi om te werken met grote materialen. Aan het eind van de dag zorg ik voor een nette expeditie ruimte. Zo beginnen mijn collega’s iedere ochtend opgeruimd aan hun dag. En hebben mijn collega's me ergens nodig, dan weten ze mij altijd te vinden: ik ben met mijn heftruck een echt manusje-van-alles.

Ik maak ook deel uit van de personeelsvertegenwoordiging. Daar ben ik een communicatieschijf tussen personeel en directie. Ik draag graag mijn steentje bij om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is. Zelf kom ik elke dag met een lach naar mijn werk en ga ik met een lach weer naar huis. Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te blijven."

Werkplezier en personeelsvereniging

Al ruim 8 jaar is Laura werkzaam bij Wiggers. Begonnen als stagiaire en inmiddels niet meer weg te denken op kantoor en als enthousiast lid van de personeelsvereniging. Laura: “Na afronding van mijn stage ben ik, naast mijn studie, blijven werken voor Wiggers. Een mooie kans, want vanaf dag één vond ik het een leuk bedrijf. Toen er een vacature vrij kwam heb ik de overweging gemaakt: ga ik verder studeren of aan het werk. Ik koos voor een sollicitatie en al vlot trad ik in dienst als verkoopmedewerker en ter ondersteuning van de boekhouder.”

"Dit werk past echt bij mij"

Na al die jaren is haar functie niet hetzelfde gebleven: “Op de afdeling financiën kwam een plek vrij en met mijn opleiding Financiële Beroepen ben ik daar zo ingerold. Nu is dit fulltime mijn functie. Ik vind het heerlijk en het past echt bij mij. In de afgelopen jaren heb ik ook steeds meer vrouwelijke collega’s gekregen, dat vind ik gaaf. Ik ga echt met plezier naar mijn werk.”

Al jaren maakt Laura deel uit van de personeelsvereniging. “Momenteel bestaat deze uit 7 man en we organiseren leuke activiteiten! Zo was er afgelopen jaar een WK-poule met een grootse prijsuitreiking en een après-ski avond met lopend buffet en quizronde. Voor het jaarlijkse, gezellige Sinterklaasfeest met de (klein)kinderen is ook altijd veel animo. Een uitje naar Hoevelaken met Solextour en roofvogelshow is tot nu toe mijn favoriet. De activiteiten dragen bij aan de saamhorigheid. Het is leuk om collega’s in een andere setting te zien en spreken. In vrijetijdskleding leer je elkaar op een andere manier kennen.”

Ook werken bij Wiggers?

Bekijk de vacatures