Kwaliteit & MVO

Kwaliteit is een breed begrip en ook nog eens zo'n veelgebruikte term, dat de betekenis ervan soms vervaagt. Bij Wiggers houden we van duidelijkheid. En dus, kwaliteit wordt bij ons geboden door:

  • Specialisten met een hoog kennisniveau
  • Geavanceerde machines
  • Vindingrijkheid
  • Het beste materiaal en gereedschap

Daarnaast is Wiggers een bedrijf dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen waarmaakt in plaats van alleen maar benoemt. We hebben bijvoorbeeld een verbrandingsinstallatie voor ons zaagsel. Hierdoor wordt onze fabriek én het naastgelegen kantoor verwarmd. Graag vertellen we meer over onze MVO-aanpak en het kwaliteitsniveau van Wiggers.

“Het technische kennisniveau ligt hoog. Dat moet ook wel, want we maken moeilijke dingen waar. Continu bewaken we de kwaliteit die klanten van ons verwachten. Zo anticiperen we op omstandigheden die bijvoorbeeld de kwaliteit van verlijming kunnen beïnvloeden."

Reinoud Stapelbroek, specialist ommantelen

FSC® gekeurd. Hout met verantwoorde herkomst

Uiteraard heeft het materiaal waarmee wij werken het FSC®-keurmerk. Ons hout is afkomstig uit bossen die onafhankelijk beoordeeld zijn als goed beheerde bossen, volgens de normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie. 

Een keur aan kwaliteit

Wij zijn PEFC-gecertificeerd. Dit keurmerk wordt uitgegeven door een andere organisatie dan FSC®, maar alle twee keurmerken hebben een gemeenschappelijk doel: duurzaam bosbeheer. Hoe meer gecertificeerd hout er gekozen wordt, in welke industrie dan ook, hoe groter de stimulans voor boseigenaren wordt om voor duurzaam bosbeheer te kiezen. 

PEFC keurmerk

Ommantelen: toppunt van duurzaamheid

De kras- en stootbestendigheid en het feit dat er na montage geen schilderwerk of onderhoud meer aan te pas komt, maken van ommantelde profielen een bijzonder duurzame oplossing. Laten ommantelen door Wiggers betekent: producten met een lange levensduur en een gegarandeerde, constante kwaliteit. Daarnaast kunt u vertrouwen op:

  • Geen delaminering (de aangebrachte laag laat niet los)
  • Vochtwerend materiaal
  • Constante structuur

Meer voordelen van ommantelen

Controle van A tot Z

Onze specialisten werken met innovatieve machines die veel werk overnemen. Maar het scherpe, kritische Wiggers-oog laten we toch echt liever aan henzelf over. Zelfs messen en beitels van diamant kunnen na verloop van tijd wat botter worden. Dan wordt dit gereedschap direct teruggebracht naar de slijperij om altijd voor een "haarscherpe" profilering te zorgen.

Tijdens het ommantelen is een constante lijmkwaliteit dé voorwaarde om tot perfecte ommanteling te komen. Waarbij de kleur (donker of licht) van het materiaal waarmee ommanteld wordt, ook zeker een rol speelt. Onze ommantel-specialisten bewaken de lijmtemperatuur door de gehele ommantel-baan. Noem het climate control

In de nabewerking werken we op de millimeter en op de graad nauwkeurig. Niets gaat de deur uit zonder een grondige kwaliteitscontrole. Onze voorman kan het soms niet laten om bij mensen thuis onder een door Wiggers ommantelde tafelpoot te kijken of zijn initialen erop staan.

Samen met u voor kwaliteit en duurzaamheid

Wij zijn benieuwd naar uw project. Laten we eens kijken hoe we onze expertises kunnen bundelen en uw project tot een fantastisch succes maken. 

Contact met Wiggers