351 maatwerk verdelerkasten in Delft

Waar vroeger het Bethelziekenhuis stond, pronkt nu Bethelpark. Na ruim twee jaar bouwen door Van Wijnen Dordrecht, vind je op dit centrale plekje in Delft 351 nieuwbouwappartementen. Super duurzaam gebouwd. De Kraan Installatietechniek heeft vanaf de start van de bouw alle installatiewerkzaamheden ontworpen en verzorgd, denk aan de CV, WTW installatie en de vloerverwarming. Bennie Coremans, Technisch directeur bij De Kraan: “Al snel nam Wiggers contact met ons op over de afwerking van de vloerverwarming verdelers. Vaak zijn dit standaard stalen kastjes. Maar dit project heeft zo’n grote diversiteit aan appartementen, dat maatwerk noodzakelijk was. Wiggers was al betrokken bij de aftimmering van dit project, dus dit maatwerk namen ze ook graag op zich.”

Van schets tot realisatie

Bennie Coremans: “Wij hebben in schets een plan gemaakt voor het ontwerp van de verdelerkasten. Samen met Wiggers is er op locatie gekeken naar de haalbaarheid en inpasbaarheid van dit plan. Vervolgens hebben de medewerkers van Wiggers twee modellen gemaakt. Die zijn getest, geoptimaliseerd en in productie gegaan.” De 116 verschillende woningtypes hebben allemaal andere afmetingen. Werken met een standaard ontwerp was in dit project dus geen optie: “Er is gigantisch gewerkt met maatwerkoplossingen. Iedere woning heeft echt zijn eigen kastje gekregen, precies passend in de ruimte.”

Strakke afwerking

De grote hoeveelheid verdelerkasten is door de co-makers van Wiggers in de fabriek gemonteerd en afgewerkt. Vervolgens zijn ze op pallets verpakt, genummerd en gemarkeerd zoals De Kraan dit bij z’n andere producten ook doet. Op die manier zijn alle producten per fase en bouwblok snel in de juiste woning terechtgekomen. Bennie: “Wiggers had alles netjes verpakt. In folie, zodat er niks kon beschadigen. Onze installateurs hoefden ze op locatie alleen nog maar aan de wand te monteren. Dat ging eenvoudig.” Het resultaat? “Keurig nette kasten. Meteen mooi in de gewenste, witte kleur. Het geheel ziet en strak afgewerkt uit.”

 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing