Multiplex body voor verrijdbare Springlab Beweegvloer

Dat iedereen – jong en oud – moet bewegen om gezond te blijven, is voor niemand een verrassing. Toch is dat soms een uitdaging! Wist u bijvoorbeeld dat 80% van de jonge kinderen al te weinig beweegt?* Dit terwijl beweging in de eerste levensjaren essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom heeft Springlab een interactieve beweegvloer ontwikkeld waarmee kinderen op een beweeglijke manier kunnen werken aan hun ontwikkeling. Op de vloer worden beweegspellen geprojecteerd. Met als doel? Kinderen op scholen en kinderdagverblijven spelenderwijs lekker in beweging brengen!

*Bron: Maastricht University

Een keer geen strekkende meters

Wat heeft zo’n verrijdbare Springlab Beweegvloer met Wiggers te maken? Dat zit zo. Partner Cimar Electronics produceert, programmeert en test de volledige unit. Maar alleen elektronica is natuurlijk geen verrijdbare kar. Daarom hielpen wij mee bij het ontwerp en maakten we op de CNC-machine een mooie multiplex body. Het is leuk om een keer niet met ‘strekkende meters’, maar met ‘vierkante meters’ te werken! Wel een uitdaging, want de contouren van het omhulsel zijn complex en vragen om een bijzonder boorwerkpatroon. Na een aantal testen is het gelukt om een aantal mooie multiplex platen 3D uit te frezen op één van onze modernste CNC-machines. Resultaat? Een verrijdbare Springlab Beweegvloer met een prachtige Prototype multiplex body. Klaar om getest worden door de kinderen!

To be continued...

Als de tests succesvol blijken, mogen we materialen leveren voor nog veel meer verrijdbare Springlab Beweegvloeren. We zijn trots dat we mee mogen werken aan zo’n bijzonder project en hopen dat we veel kinderen in beweging krijgen!

Meer weten over de verrijdbare Springlab Beweegvloer? Bekijk dan ook eens de website van Springlab, 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing