Nieuw hoofdkantoor Océ Technologies in Venlo

Gepla en Océ

 

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies in Venlo, was interieurbouwer Gepla B.V. uit Elsloo op zoek naar een echt goede oplossing voor de plafond- en wandafwerking. Maar liefs 55.000 strekkende meter houten regels, in lange lengtes, waren nodig voor dit project. Ook afgekorte lengtes, verstek gezaagde lengtes en kops fineer geplakte lengtes waren nodig bij de realisatie.

Het advies

Onze Sales Manager Michel adviseerde Karel Olfers (projectleider van Gepla) om te kiezen voor mdf, ommanteld met fineer. Werken met hout levert namelijk nogal eens problemen op. In hout zit spanning, het krimpt en zet uit. Zeker op een bouwplaats, waar vocht altijd een rol speelt. Lange lengtes van hout trekken dan gauw krom. Maar gelukkig: van ieder houtsoort kan je fineer maken. Mdf trekt niet krom en door de ommanteling met fineer heeft het product de volledige uitstraling van hout. Om de architect van het bouwproject te overtuigen van de voordelen van Wiggers, lieten wij een aantal regels maken. Geen kleine samples, maar gewoon in de benodigde lange formaten. Dan ziet de klant pas echt hoe het wordt! "We hebben voor de oplossing van Wiggers gekozen vanwege de kwaliteit. Er was ook een gering prijsverschil, maar dat was niet het belangrijkste. Je moet gewoon zeker weten dat de oplossing echt goed wordt. En dat is zeker het geval" aldus Tom Kitzen, werkvoorbereider van Gepla.

De realisatie

Wiggers maakte en leverde de gewenste regels, die precies de gewenste uitstraling hebben. Ze zijn bovendien ook nog eens waterafstotend door de afwerking met lak. Het project verliep voorspoedig. Vrijwel dagelijks was er contact tussen Tom van Gepla en Sander Jansen, de werkvoorbereider/planner van Wiggers. "Want we werken bij Wiggers zoveel mogelijk projectgestuurd, niet productgestuurd. De markt vraagt om flexibiliteit en die bieden we dan ook,"aldus Sander. 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing