Renoveren gevelkozijnen van 248 woningen

Wij noemen onszelf co-makers en dat is niet zomaar. Het is een begrip waaraan wij daadwerkelijk invulling geven als we bij een project betrokken zijn. Op deze pagina gaan we dieper in op de werkwijze van Wiggers.

PontMeyer en Verhoeven Vastgoedverbeteraars

Na dertig jaar zijn de sociale huurwoningen in de Arnhemse wijk Presikhaaf toe aan vernieuwing. Bewoners klagen al langere tijd over tocht, vocht en ongedierteproblemen. Volkshuisvesting Arnhem pakt de grote onderhoudsachterstand aan en heeft Verhoeven Vastgoedverbeteraars gevraagd om de renovatie uit te voeren. Op advies van houtspecialist PontMeyer, zijn wij aangehaakt om een passende oplossing te bieden voor het opnieuw aftimmeren van de gevelkozijnen van 248 woningen.  

Advies 

Door de veranderende vraag en ontwikkeling van de markt heeft Wiggers een ruim assortiment met hoogwaardige en duurzame producten ontwikkeld. Verhoeven Vastgoedverbeteraars heeft uitdrukkelijk gevraagd om deze duurzame kant- en klare profielen. Aanvankelijk werd gedacht om een plaat en koplat combinatie te gebruiken. Door onze jarenlange ervaring én expertise heeft Wiggers een vaste EcoProfiel hoek geadviseerd. Waarom? Een plaat en koplat bestaat uit twee losse onderdelen en het monteren vergt extra tijd. Vaste hoeken zijn ethisch mooi, makkelijker te verwerken én daardoor sneller te monteren. Deze profielen bieden een extra voordeel voor de klant: een handeling minder betekent automatisch lagere montagekosten. 

Proces

Wij denken graag mee met het logistieke proces. Wij hebben Verhoeven Vastgoedverbeteraars voorgesteld om alle aftimmer onderdelen te verpakken in één pakket. Deze pakketten worden overzichtelijk gesorteerd per woning. Wiggers heeft aangeboden om een pop-up Ecoprofiel magazijn in de wijk te plaatsen. Deze multifunctionele ‘container’ is geschikt voor het opslaan van materialen én als werkplaats. 

Realisatie

Medio augustus 2019 heeft Wiggers de pop-up container met de eerste profielen geleverd. Op dit moment zijn er ruim zeventig woningen voorzien van vaste EcoProfiel hoeken. Lars Buschers, verkoper buitendienst Wiggers, gaat regelmatig langs om het proces te monitoren. Er is geconstateerd dat de renovatiewoningen niet identiek zijn aan elkaar. Dit betekent dat de maatvoering niet bij ieder kozijn hetzelfde is. Om geen vertraging op te lopen heeft Wiggers, in overleg met de dagelijks verwerkende timmerman, een nieuwe maatvoering doorgevoerd; er zijn grotere vaste EcoProfiel hoeken geleverd. Elke vaste hoek kan nu -  in het pop-up magazijn - op maat worden gezaagd. 'Onze kennis en ervaring geeft ons de mogelijkheid om vooruit te denken. Veel problemen worden daardoor ‘getackeld’ én dit versnelt het bouwproces’, aldus Lars Buschers.

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing