Snelle en eenvoudige oplossing met prefab kozijnaftimmering

Voor een energiezuinige toekomst zijn in ’t Harde 30 woningen gerenoveerd door bouwbedrijf Salverda. Hiervoor levert RC Panels nieuwe gevels. Wij hebben de kozijnaftimmering verzorgd. Het doel was om deze snel te plaatsen met weinig afval. Samen met DIB Geveltechniek en RC Panels gingen wij op zoek naar de beste oplossing.

Geen schilder- en zaagwerk

Wij leverden een prefab pakket van EcoProfiel, bestaande uit vensterbanken, dagkanten, koplatten en bevestigingsmateriaal. Dit is een nieuw product dat speciaal voor deze opdracht is ontwikkeld. Met deze kant-en-klare kozijnaftimmering kon één monteur de producten in één dag per woning naadloos monteren, zonder te zagen. Daarmee bespaarden we veel zaagafval. Door ons unieke ommantelproces hoefden de kozijnen niet meer geschilderd te worden en zijn ze kras-, uv- en stootbestendig.

Voordelen van EcoProfiel

Gert van Oosten, directeur DIB Geveltechniek, vertelt over de voordelen die hij ervaart van EcoProfiel: “Dit product heeft een dikte van 9mm in plaats van de standaard 6mm. Hiermee haal je kwaliteit in huis; EcoProfiel is merkbaar steviger. De aftimmering kan iedere vakman op zich nemen, het ziet er altijd strak en goed uit. Bovendien is met EcoProfiel minimaal kitwerk nodig, waardoor we er weinig tijd aan kwijt zijn.”

Resultaat van een goede samenwerking

Gert van Oosten: “Het afgelopen jaar hebben wij, RC Panels en Wiggers vaak bij elkaar gezeten voor de ontwikkeling van prefab kozijnaftimmering waarbij we allemaal onze eigen expertise goed hebben ingezet. Wiggers heeft veel ervaring met het leveren van kant-en-klare materialen. Deze prefab kozijnaftimmeringen is een mooi resultaat van de samenwerking. Wiggers heeft de kozijnaftimmering volgens afspraak geleverd en de communicatie voorliep goed.” 

Wil je weten hoe wij te werk zijn gegaan? Bekijk dan de video hieronder.

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing