Wiggers profielen in 90 moderne woonappartementen op historisch terrein

Samen met Van Grunsven Groep werkten we aan 90 gloednieuwe appartementen in het Gelderse Ede. Een bijzonder project, want de woningen zijn gebouwd op het voormalige kazerneterrein van de historische Simon Stevinkazerne. Op deze grond is woningbouw gerealiseerd nu defensie er afstand van gedaan heeft. Van Grunsven vond in Wiggers dé partij voor de afwerking en montage van onze hoogwaardige profielen. 

90 nieuwe huurappartementen

Op het terrein zijn drie grote complexen gebouwd met in totaal 90 nieuwe huurwoningen. De appartementen hebben een oppervlakte van 81 tot 129 m². We verzorgden in alle woningen het aftimmerwerk rondom de kozijnen, de balkonpuien en de deuren. Het gaat dan om zowel de voordeuren aan de appartement zijde als de deuren aan de halzijde. 

“Wiggers heeft een folie ommantelde MDF plaat”, vertelt Heleen Sijses, uitvoerder bij de Van Grunsven Groep. “Hiermee creëer je naadloze hoeken. Dat kwam van pas bij onze balkons die in een haakse hoek staan. Door deze manier van vormgeven houd je de hoek strak.”

Onze specialisten hebben voor de start van de werkzaamheden de bouw bezocht om alle details door te spreken. Naast het plaatsen van de profielen hebben we ook op andere vlakken bijgedragen. Tijdens de uitvoering ontstond er vanuit Van Grunsven Groep de behoefte om de werkzaamheden te versnellen. “Hiervoor heeft Wiggers extra vakmensen ingezet”, zegt Heleen daarover. “Daar kwam het co-makerschap zeker uit naar voren.”

Flexibele samenwerking

De samenwerking met Van Grunsven Groep is mede door deze flexibiliteit en de gedeelde no nonsens-cultuur vlekkeloos verlopen. “Wiggers past er goed bij. Dit leidt in de toekomst hopelijk tot meer samenwerking”, aldus Heleen.

Wilt u het prachtige eindresultaat zelf zien? Bekijk dan deze video. Daarin geeft Heleen tevens extra toelichting op het project.

 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing