Houten wandbekleding

Zonder de nadelen van massief hout

Houten wandbekleding is een trend. Het geeft uw kantoorpand, winkel of andere openbare ruimte een luxe uitstraling en een warme sfeer. Maar helaas is massief houten wandbekleding is niet zo gemakkelijk als u denkt. In hout zit spanning. Het krimpt, het zet uit en het trekt krom. Dat wilt u niet!

De oplossing? Houten wandbekleding van Wiggers. Dit is écht hout, maar dan zonder de nadelen van écht hout. Hoe dit kan? Onze houten wandbekleding bestaat uit een basisdrager (vaak MDF) met een laagje houtfineer. De uitstraling is gelijk aan dat van massief hout. Eigenlijk zelfs beter. Want het trekt niet krom, het verkleurt niet, en het is kras- en stootbestendig.  Bovendien is onze houten wandbekleding van continue kwaliteit. Of u nou vandaag bestelt of over een half jaar: het ziet er altijd hetzelfde uit. En zo zijn er nog veel meer voordelen. Gaan we laten zien! 

Voordelen op een rijtje

  • Echt hout dat niet kromtrekt
  • Elke houtsoort mogelijk
  • Hoog rendement
  • Continu verkrijgbaar

Vraag direct een sample aan

Word Wiggers Wijzer

Benieuwd naar hoe wij onze houten wandpanelen maken? Kijk mee in onze fabriek en ontdek de maatwerkopties voor uw project.

Écht hout, maar dan zonder de nadelen van écht hout

De wandbekleding van Wiggers is gemaakt van echt hout. Het heeft precies dezelfde uitstraling als massief hout, maar de samenstelling is anders. We bieden namelijk een alternatief in de vorm van een laagje hout dat uit een stam wordt gesneden en aangebracht wordt op een ander basismateriaal. En dit zijn daarvan de voordelen: 

Horen & Zien 4

Trekt niet krom 

In massief hout zit veel spanning, waardoor lange lengtes kromtrekken. Met onze houten wandbekleding krijgt u dezelfde uitstraling als massief hout, maar dan blijft het kaarsrecht. De drager bestaat uit een basismateriaal dat niet kromtrekt.

lichtgewicht

Licht gewicht

De wandbekleding is licht in gewicht door het gebruik van een lichte basisdrager.  Dit maakt het montageproces een stuk makkelijker dan wanneer u met zware houten balken aan de gang gaat! 

Horen & Zien 4

Hoog rendement 

Bij gebruik van massief hout is het uitvalpercentage soms wel 40%. Terwijl u hier wel voor betaalt. Zonde! Doordat onze houten wandbekleding gemaakt is van fineer, is het rendement veel hoger. Dit is beter voor de portemonnee én het milieu. 

Alle houtsoorten mogelijk

Alle houtsoorten zijn mogelijk. Zo kiest u de houtsoort die het beste bij uw ruimte past. We horen u al denken: ‘Zelfs notenhout of grenen?’ Ja, dat ook! Bovendien kunt u de afwerking kiezen die u zelf wilt. Denk aan mat gelakt, gebeitst of een brandvertragende laag.  

Esdoorn fineer gelakt
Amerikaans noten fineer
Esdoorn fineer
Eiken fineer
Eiken fineer gelakt
Carolina Pine fineer

Nog niet overtuigd?

De wandbekleding van Wiggers is, in tegenstelling tot massief hout, continu verkrijgbaar. Dit betekent een snelle levertijd, zelfs voor de lange lengtes. Bovendien maken we uw houten wandbekleding helemaal naar wens. U kiest zelf welke afmeting u wilt en wat de afwerking moet zijn. Wilt u uw houten wandbekleding als losse profielen of al bewerkt? En wilt u deze gebeitst, (mat) gelakt of met een brandwerende coating? Het kan allemaal.

Meer weten over onze houten wandbekleding? Of wilt u het zelf ervaren? Neem dan contact met ons op of vraag direct een sample aan.

Vraag direct een sample aan

Alle specificaties

ToepassingsgebiedInterieur
Drager materiaalMDF, spaan of aluminium
AfwerkingFineer in alle houtsoorten
BreedteOnbeperkt op aanvraag
LengteOnbeperkt op aanvraag
HoogteOnbeperkt op aanvraag
Keurmerken
  • FSC Keurmerk: Ja 
  • ISO gecertificeerd: Ja
KrasbestendigJa
StootbestendigJa
VochtwerendJa
UV-bestendigJa
BrandvertragendJa
Continue kwaliteit bij grote aantallenJa

Achterliggende techniek: fineren

Houtfineer wordt als een dun laagje hout uit een stam gesneden. En vanuit onze expertise ommantelen wij een drager, bijvoorbeeld MDF, met dit fineerlaagje. Lees hier meer over fineren.