Brandwerende latten met esthetische bamboefolie

Een multifunctionele accommodatie (MFA) in Utrecht, als hightech ruimteschip ontworpen, werd gerenoveerd. Dit gebeurde omdat het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en de akoestiek, na de ingebruikname in 2006, niet meer aan de huidige standaard voldeden. Nu, na de renovatie, is er binnen in het gebouw weer een gezond leefklimaat, de akoestiek is verbeterd en daarmee is de accommodatie toekomstbestendig geworden. De rol van Wiggers? Dat leggen wij u graag uit.

Op maat geassembleerd

Wiggers mocht de verschillende elementen voor de trappen, wanden én het plafond ontwikkelen. Hiervoor maakten wij latten, ommanteld met een speciaal naar wens van de architect gemaakt bamboefolie. Als basis materiaal is er gemodificeerd massief hout toegepast wat geïmpregneerd is om de gewenste brandwerendheid te garanderen. Want veiligheid staat voorop! In de fabriek hebben wij roosters gemaakt die prefab op de bouw zijn aangeleverd, inclusief de sparingen voor onder meer de ledverlichting.

Snel en eenvoudig monteren

Deze latten met bamboefolie zijn naast een duurzame ook een esthetische keuze. Het lichte en duurzame product heeft de uitstraling in het gebouw vernieuwd. De latten zijn op maat gemaakt inclusief ledbalk uitsparing waar het nodig was, waardoor de opdrachtgever deze snel en eenvoudig kon monteren.  

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing