Kozijnen en deuren voor duurzaam kantoorpand in Rijssen

In het Overijsselse Rijssen is een prachtig kantoorpand klaar voor gebruik. Na ruim 10 jaar is het gebouw volledig gerenoveerd met oog op een duurzame toekomst. Eikenhouten elementen staat centraal in het interieur. Wij leverden de maatwerk binnendeurkozijnen, (glazen) deuren, schuifdeuren en lamellen. 

In samenwerking met aannemer Wessels Rijssen BV en Reitsema & partners architecten kozen we voor een basismateriaal van gevingerlast en gelamineerd naaldhout met een toplaag van Europees eikenfineer. Dit vormt - in combinatie met sterke scharnieren - een goede basis om de hoge zware deuren te dragen. Ook leent dit materiaal zich goed voor de afwijkende afmetingen van de binnen- en buitenring. Ieder kozijn heeft een eigen hoek en alles is rond gemonteerd. 

Door gebruik van eikenfineer creëren we een uitstraling van massief eikenhout, zonder de nadelen van massief eikenhout. Dit betekent dat het materiaal niet kromtrekt door temperatuurverschillen of vocht. Bovendien wordt er minder nieuw hout gebruikt. Dit sluit mooi aan bij de duurzame visie van de eigenaar van het pand.

----

Fotografie Serge Brison (Kreon) , Ontwerp Reitsema & partners architecten.

Voor meer informatie over project: Reitsema & partners architecten, Theo Reitsema, 0648251706, theo@reitsema.com

 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing