Slimme gordijnkoven in 429 appartementen

Wij noemen onszelf co-makers en dat is niet zomaar. Het is een begrip waaraan wij daadwerkelijk invulling geven als we bij een project betrokken zijn. Op deze pagina gaan we dieper in op de werkwijze van Wiggers.

IC Netherlands en Smit’s Bouwbedrijf

De woningnood wordt steeds groter. Dit betekent dat de huizenprijzen alsmaar stijgen. Het gevolg? Huur- en koopwoningen zijn onbetaalbaar. International Campus (IC) Netherlands vindt dat dit anders kan én moet. Vanuit het gedachtegoed ‘woonruimte creëren voor young professionals ’ realiseert IC Netherlands verschillende appartementencomplexen voor deze doelgroep.  Op dit moment worden vijf woonblokken bestaande uit 429 appartementen gebouwd in het centrum van Amsterdam Nieuw-West, ontworpen door Studioninedots architecten. Door de toegepaste tunnelbouw zijn de plafonds licht getoogd; een plafond die een gebogen vorm heeft. Deze plafonds zijn mooi, maar zorgen ook voor de nodige uitdagingen. Want hoe bevestig je een gordijnkoof, een koof waaraan de gordijnrails netjes wordt bevestigd, recht aan een gebogen plafond? Aannemersbedrijf Smit’s Bouwbedrijf (SBB), waar Wiggers in het verleden al vaker prettig mee heeft samengewerkt, heeft deze vraag bij ons neergelegd. Wiggers is direct aan de slag gegaan om een passende oplossing te ontwerpen.

Advies 

Een gordijnkoof vormt een esthetische overgang tussen wand en plafond; een belangrijk detail in het interieur. Er moet niet alleen een constructie worden bedacht die eenvoudig en snel te monteren is, het moet ook passen in het interieur. Onze co-makers zijn aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn! Wiggers heeft een constructie bedacht waardoor gordijnprofielen op elk mogelijke manier te monteren zijn; voor elke afwijking is deze gordijnkoof dé oplossing. Het ontwerp stelt de timmerman in staat om de gebogen plafonds waterpas af te werken, waardoor de gordijnrail waterpas kan worden bevestigd aan de gordijnkoof. Heb je een recht of gebogen plafond? Voor Wiggers maakt het niet uit: wat onmogelijk lijkt, maken wij tóch mogelijk.

Realisatie 

De verwachting is dat ‘THE FIZZ Don Bosco’ opent in het tweede kwartaal van 2020. Door de ervaring van onze co-makers weten wij als geen ander het snelheidsproces te bevorderen. Onze producten worden altijd kant-en-klaar aangeleverd, waardoor de timmerman de materialen gelijk kan monteren; schilderwerk is overbodig. Ideaal, zo houden we de vaart erin! In april levert Smit’s Bouwbedrijf 429 appartementen op met kwalitatieve gordijnkoven van Wiggers! 

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing