Kokers

De prefab kokers van Wiggers zijn dé oplossing om elementen binnenshuis netjes en strak af te werken, zonder dat er veel timmer- en zaagwerk aan te pas hoeft te komen. Door de totale uitklapmaat van 1200 mm kunnen onze kokers vrijwel alles omhullen wat u aan het zicht wilt onttrekken. Denk hierbij aan leidingen, draagbalken, buizen en/of (wand)doorvoeren, maar ook aan constructies die bestaan uit beton of staal. Al dit soort elementen kunnen met kokers van Wiggers worden afgewerkt. Indien gewenst monteren wij de kokers bij u op locatie.

Al onze kokers zijn eenvoudig (prefab) te monteren en net zo gemakkelijk weer te demonteren. De kokers worden in de gewenste maat geleverd; alle lengtes en breedtes zijn mogelijk. Ook sparingen en inspectieluiken behoren tot de opties. Bovendien zijn de kokers vochtwerend, schimmelwerend, kras- en stootbestendig en (indien gewenst) ook geïsoleerd.  

Voordelen op een rijtje

  • Eenvoudig te (de)monteren
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Kras- en stootbestendig

Vraag direct uw offerte aan

Beknopte specificaties

Maatwerk

Ja

Demontabel

Ja

Vochtwerend

Ja

Word Wiggers Wijzer

Benieuwd naar de voordelen van prefab kokers voor uw project? Bekijk de maatwerk kokers in deze video en word Wiggers Wijzer.

Direct (de)monteerbaar

Het aftimmeren van installatiewerk volgens de traditionele manier is behoorlijk arbeidsintensief. Ter plekke moet er iets gezaagd, getimmerd, in elkaar geschroefd en vaak nog geschilderd worden. Tegenover die traditionele, tijdrovende manier staan de kokers van Wiggers. En dit maakt de kokers van Wiggers zo speciaal:

Op maat geleverd

Op maat geleverd De kokers worden prefab (dus ook al gevouwen) op de bouw geleverd en kunnen direct worden gemonteerd. In alle soorten en maten. De kokers hoeven dus niet meer ter plekke op maat gezaagd worden. We leveren ze desgewenst met bevestigingsbenodigdheden, zoals achterhout en schroeven.

Demontabel

Zo makkelijk als de kokers te monteren zijn, zo eenvoudig zijn ze ook te demonteren. En dat is vooral prettig als er een installatie achter schuilgaat die zo nu en dan onderhouden moet worden. Zoals in bovenstaande afbeelding.

Kokers

Lange levensduur

De kokers zijn vocht- en schimmelwerend. Dat is wel handig in een vochtige ruimte zoals een keuken of een badkamer. Daar komt bij dat de kokers nooit geschilderd hoeven te worden en ook dat maakt het een zeer rendabele investering.  

Nog niet overtuigd?

Laat onze specialisten dan eens met u meekijken en meedenken. Wij horen graag wat uw plannen zijn. Van daaruit adviseren wij u gericht over de toepassing van onze kokers. 

Vraag direct uw offerte aan

Alle specificaties

ToepassingsgebiedBinnen
Meest gebruikte basismateriaalMDF V313
Meest gebruikte afwerkingDuurzame, krasbestendige folie van 180 mμ.
AfmetingenOp maat
KrasbestendigJa
StootbestendigJa
VochtwerendJa
Schilderen nodigNee
BrandvertragendMogelijk
GeïsoleerdMogelijk
Continue kwaliteit bij grote aantallenJa
FSC KeurmerkJa

Achterliggende techniek

Ommantelen is het in doorloop omtrekken van een basismateriaal met een kunststof-folie, melaminefolie, aluminiumfolie, fineer, papier of zelfs leer. Het basismateriaal, de drager, is doorgaans MDF, spaanplaat, massief hout of aluminium. Lees hier meer over de techniek.

Ommantelen: de kracht van Wiggers

Made by Wiggers

Een voorbeeld van hoe wij kokers in de praktijk hebben toegepast: