Houten plafondframes

Zonder de nadelen van massief hout

Houten plafonds geven een warme uitstraling aan een kantoorpand, schoolgebouw of andere openbare ruimte. Helaas trekt massief hout krom en kan het werken; dat wilt u niet. De Wiggers prefab plafondframes zijn een goed alternatief voor massief houten plafonds. Hiermee bouwt u plafonds volledig op door deze te integreren in uw (huidige) plafondsysteem.

Onze plafondframes zijn opgebouwd uit een dragermateriaal (vaak MDF) met daarover een toplaag van fineer of folie. Hierdoor creëert u de uitstraling van een massief houten plafond, zonder de nadelen van echt hout. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Voordelen op een rijtje

  • Montageklaar geleverd
  • Elke houtsoort mogelijk
  • Hoog rendement
  • Doorlopend verkrijgbaar

Vraag direct een sample aan

Maatwerk

Ja

Constante kwaliteit

Ja

Keurmerken

FSC© of PEFC©

Ontdek de eindeloze mogelijkheden

Onze prefab plafondframes bestaan uit een basisdrager met daarover een laag fineer of folie. U heeft hierdoor de keuze uit alle modellen, diktes, hoogtes en lengtes zonder afhankelijk te zijn van massief hout. Dit zijn de bijkomende voordelen:

Horen & Zien 4

Hoog rendement 

Bij gebruik van de plafondframes van Wiggers gaat minder nieuw hout verloren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Daarnaast gebruiken wij uitsluitend materialen van het FSC®- of PEFC® keurmerk. 

Horen & Zien 4

Geluiddempend

In kantoorpanden, collegezalen, bibliotheken en andere openbare ruimtes is akoestiek belangrijk. De plafondframes van Wiggers dempen geluid en zijn goed te combineren met een firetdoek. Door dit doek boven de plafondframes te spannen, wordt geluid optimaal geabsorbeerd.

Horen & Zien 4

Brandvertragend

Wij kunnen uw plafondframes op een speciale manier bewerken zodat ze voldoen aan de B1-klasse. Hierdoor voldoet uw plafond aan de Europese normen van brandveiligheid. De plafondframes zijn ook goed te combineren met een sprinklerinstallatie.  

Brandvertragend

Direct monteerbaar

Wij maken de plafondframes op maat en voorzien ze van ophangmogelijkheden. Hierdoor hangt u de frames met één klik aan het (systeem)plafond en maakt u ze eenvoudig los wanneer dit nodig is. Wij maken ook uitsparingen voor lichtbakken, indien gewenst. 

Alle houtsoorten mogelijk

Onze plafondframes zijn er in alle (hout)soorten en kleuren. Vaak kiezen architecten voor fineer, maar ook een folie in unikleur of houtlook behoort tot de mogelijkheden. Bovendien kiest u zelf een afwerking, zoals gelakt of gebeitst. Zo zorgen we dat de plafonddelen ook écht in uw ruimte passen. 

Esdoorn fineer gelakt
Amerikaans noten fineer
Esdoorn fineer
Eiken fineer
Eiken fineer gelakt
Carolina Pine fineer

Laat onze co-makers meedenken

De houten plafonddelen zijn in tegenstelling tot massief hout, continu verkrijgbaar. Dit betekent een snelle levertijd, zelfs voor de lange lengtes. Wij leveren de plafondframes in de juiste bouwvolgorde, dus monteurs kunnen direct aan de slag.

Wij denken graag met u mee en laten verschillende mogelijkheden zien. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Liever eerst zien, dan geloven? Vraag hieronder een gratis sample aan. 

Vraag direct een sample aan

Alle specificaties

ToepassingsgebiedInterieur
Drager materiaalMDF, aluminium of gemodificeerd hout
AfwerkingFineer of folie
BreedteOp maat
LengteOp maat
HoogteOp maat
Keurmerken
  • FSC© Keurmerk: Ja 
  • PEFC© Keurmerk: Ja
  • ISO gecertificeerd: Ja
KrasbestendigJa
StootbestendigJa
VochtwerendJa
BrandvertragendJa
Continue kwaliteit bij grote aantallenJa

Achterliggende techniek

Fineer wordt als een dun laagje hout uit een stam gesneden. En vanuit onze expertise ommantelen wij een drager, bijvoorbeeld MDF, met dit fineerlaagje. Lees hier meer over fineren.