Bespaar tijd en kosten met solide plinten

Op 30-08-2022

Een plint is meer dan decoratieve afwerking. Schade aan een muur is snel geleden, door bijvoorbeeld stofzuigers of een omgevallen glas drinken. Voor een langdurige bescherming en finishing touch is een kwalitatieve plint noodzakelijk. Welk materiaal is hiervoor het beste?

Door de juiste combinatie te maken van materiaal en afwerking leveren wij een plint die lang meegaat, tegen een stootje kan én die passend is bij uw interieur.

Wat maakt die plint zo solide?

1. Bekleding met zeer sterk kunststof folie

Nadat de plinten op maat zijn gemaakt, bekleden wij ze met zeer sterk kunststof folie. Deze bekleding maakt dat de plinten kras- en stootbestendig zijn. Zo creëren wij plinten die bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

2. Sterk basismateriaal

De gekozen bekleding geeft iedere plint de gewenste uitstraling. Kleur, afwerking, alles is aan te passen. Bij de materiaalkeuze van de drager hoeft er dankzij de ommanteling van het product niet gekeken te worden naar uiterlijk. Ga voor sterk basismateriaal, zoals MDF. Gemaakt van samengeperste houtvezels is dit een voordelig en sterk product. Dit maakt een ommantelde plint met MDF basismateriaal tot een goed alternatief voor massief houten plinten.

Alle voordelen van beklede plinten

Welke basis er ook gekozen wordt, wij kunnen elk basismateriaal bekleden! De toplaag van folie of fineer die we hierbij gebruiken maakt dat de beklede plinten van Wiggers een aantal unieke kenmerken hebben.

  • Bestand tegen zware belasting
  • Kras- en stootbestendig
  • Vochtwerend
  • Trekt niet krom
  • Alle afwerkingen en kleuren mogelijk

Deze kenmerken zorgen ervoor dat de plint lang zijn kwaliteit behoud. Door het ommantelen van het bewerkte basismateriaal rolt er een kant-en-klare plint uit onze fabriek. Dat betekent een aanzienlijke versnelling voor elk (bouw)traject. Bespaar zowel tijd als kosten als er geen schilder- en/of spuitwerk meer aan te pas hoeft te komen.

Ommantelde plinten voor uw project?

Bekijk hier de mogelijkheden.

Terug naar het overzicht