Voor- en nabewerking

Onder voorbewerking verstaan wij simpelweg alle slijp-, zaag- en schaafwerkzaamheden. In onze eigen slijperij wordt uw gewenste profiel geslepen. Via het schaven (profileren) en het ommantelen komen we uit bij een belangrijk, onderscheidend onderdeel van Wiggers: de nabewerking. Hier treden grote voordelen op die uw volledige proces versnellen. Tijd en kosten worden bespaard door zeer nauwkeurige nabewerkingen die uw verdere verwerkingen en handling tot een minimum beperken. 

In zowel de voorbewerking als de nabewerking komt de klantspecifieke benadering (het maatwerk) van Wiggers tot uiting. Dat begint met uw unieke profiel en eindigt desgewenst met een kant-en-klaar product. Optioneel voorzien van een barcode en ingepakt in retailverpakking.

Slijpen van het profiel

Uiteraard bieden we standaardprofielen of profielen waarvan u eerder gebruik hebt gemaakt. Maar een compleet nieuw profiel voor uw speciale wens is bij Wiggers in kundige handen. Aan de hand van een AutoCAD-tekening een compleet nieuw profiel tot beitel slijpen vergt al gauw tweeënhalf uur werk, maar is essentieel om de bekende Wiggers-kwaliteit te waarborgen. Een echt ambacht uitgevoerd met de modernste technieken. Met het juiste gereedschap laat Wiggers vervolgens zien dat profileren een kunst is en geen profiel te gek is voor de specialisten van Wiggers. 

 1. De AutoCAD-tekening wordt omgezet naar CNC-taal;
 2. Het profiel wordt uitgefreesd in een kunstof plaatje;
 3. Deze dient als mal voor het slijpwerk;
 4. We beginnen met een grove slijpsteen;
 5. Het eindresultaat is gereedschap (de beitel) met een haarscherp profiel.

De bron van al onze producties is onze eigen slijperij.

Zagen en schaven

Ook nog onderdeel van de voorbewerking: het schaven van het profiel in het te ommantelen materiaal nadat dit materiaal op maat gezaagd is. De beitels uit de slijperij met daarin het gewenste profiel worden op de schaafmachines gemonteerd en dan is het 'draaien maar'. Het dragermateriaal krijgt zo het gewenste profiel.  

Zowel beitels als dragermateriaal worden tijdens dit proces continu gemonitord. Alles om de Wiggers-kwaliteit te bewaken en met gaaf materiaal aan het ommantelen te beginnen. 

Exact op maat en dus geen vervelende verrassingen op locatie.

Nabewerking: wat is er mogelijk?

Aan het einde van de rit begint een minstens zo belangrijk element van het proces en iets wat Wiggers uniek maakt: de nabewerking. Het machinepark van Wiggers is perfect uitgerust voor dat wat Wiggers tot die vindingrijke co-makers maakt. Profiteren van het gemak van nabewerkingen.

 • Afkorten
 • Onder hoek afkorten
 • Boren
 • 5-Assig frezen
 • Deuvelen
 • Lijmen
 • Monteren
 • Verpakken
 • Plinten voorzien van plakstrip en barcode

Ommantelde plinten met plakstrip en barcode. Kant en klaar aangeleverd door Wiggers.

Plint bedoeld voor de retail, verpakt met een folie voor gebruik door consumenten.

Alle EcoProfiel producten worden ingepakt met speciale folie om beschadigingen tijdens transport te voorkomen.

Meedenken, aanpakken, waarmaken

Wij zijn benieuwd naar uw project. Laten we eens kijken hoe we onze expertises kunnen bundelen en uw project tot een fantastisch succes maken. 

Ontdek de kracht van Wiggers