Ommantelen

Ommantelen is ons specialisme en daar zijn we trots op. Deze positie is het resultaat van jarenlang innoveren en ondernemen. Een veelgebruikte term is ommantelen zeker niet. We vertellen daarom graag wat meer over deze techniek. 

Wat is ommantelen?

Ommantelen is het in doorloop omtrekken van een basismateriaal met een kunststof-folie, melaminefolie, aluminiumfolie, fineer, papier of zelfs leer. Het basismateriaal, de drager, is doorgaans MDF, spaanplaat, massief hout of aluminium. Al durven we stiekem wel te zeggen: in principe kun je "alles" ommantelen.

Vreemd woord, ommantelen? Eigenlijk wel. Daarom zeggen we ook bekleden, sealen of wrappen. Hoe we het ook noemen, uiteindelijk komt het neer op het aanbrengen van een laagje op een basismateriaal waarbij elk gewenst hoekje, elk profiel, goed wordt afgedekt. En daarin zijn wij specialist

 • Kleine afname mogelijk

  Kleine afname mogelijk

  Ommantelen kan al lonend zijn vanaf kleinere aantallen. Informeer naar de mogelijkheden

 • Duurzaam

  Duurzaam

  Gebruik ommantelen voor dezelfde en vaak zelfs betere uitstraling, zonder de nadelen van natuurlijk hout

 • Strak en flexibel

  Strak en flexibel

  Naadloze afwerking, ook in moeilijke hoekjes en op ronde details

 • Upgrade producten voordelig

  Upgrade producten voordelig

  Verhoog de uitstraling van producten door alleen het oppervlak een andere uitstraling te geven

Het ommantel-proces

Om ons werk concreter te maken delen we het ommantel-proces op in drie fases. Het getoonde beeld hieronder (het materiaal, de vorm en het profiel) is slechts een van de vele voorbeelden van onze producties. Het is vooral bedoeld om te komen tot de kern van de techniek die ommantelen heet.  
Fase 1 van het ommantelen

Fase 1

Het basismateriaal als drager voor het eindproduct wordt onbewerkt aangeleverd en op maat gezaagd en geschaafd.

Fase 2 van het ommantelen

Fase 2

Met het door onszelf op maat gemaakte gereedschap (beitels) uit eigen slijperij worden de profielen gefreesd: het profileren. De contouren van het uiteindelijke product worden zichtbaar.

Fase 3 van het ommantelen

Fase 3

Het ommantelen begint. Elke hoek of ronding wordt perfect afgedekt en het eindresultaat is verbluffend. Exact volgens uw specifieke kleur- of motiefwensen. 

Waarom kiezen voor ommantelen?

Eigenlijk is het antwoord: waarom niet? Het is de ultieme finishing touch voor elk product en elke toepassing in de meest uiteenlopende branches. En wat onze fabriek verlaat is direct een kant-en-klare oplossing. Dat betekent een aanzienlijke versnelling voor elk (bouw)traject. Reken de winst maar uit als er geen schilderwerk en/of spuitwerk meer aan te pas hoeft te komen.

Voorbeeld ommanteld product

Wat kan ommanteld worden?

Als je het in AutoCAD kunt tekenen, kunnen wij het ommantelen. Oké, dat gaat tot een bepaalde breedte, maar u zult versteld staan van de diversiteit van onze producties. Diversiteit als specialisme, dat kenmerkt Wiggers. Hier ziet u veelvoorkomende toepassingen, maar graag geven we u een completer beeld van ons werk.

 • Plafonds
 • Kokers
 • Plinten
 • Dagkanten
 • Binnenkozijnen
 • Vensterbanken
 • Meubels
 • ...

Benieuwd naar alle toepassingen?

Voorbeelden ommantelde producten

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar tegelijkertijd kunnen we ons goed voorstellen dat u tóch graag voorbeelden ziet van ommantelde producten en hoe deze - in het grote geheel - toegepast worden. 

Ladefront
Aluminium profiel
Voorbeeld ommanteld product

Ons assortiment: Waarmee kun je ommantelen?

De meest voorkomende afdeklagen zijn melamine- of kunststof-folie, papier en natuurlijk fineer. Maar Wiggers zet juist ook die extra stap voor de minder voor de hand liggende verzoeken. 

CPL Laminaat

CPL laminaat

Amerikaans noten fineer

Fineer

Kunststof folie

Melamine folie

Kunststof folie

Kunststof folie

chroom-bekleding

Chroom

Aluminium

Aluminium

Fineren

Fineer is een van de mogelijke afdeklagen bij het ommantelen, maar wel een die we graag apart toelichten. Als we het hebben over fineren zeggen we ook wel: 'bekleden met echt hout'. Noem een houtsoort en wij halen het uit ons fineermagazijn. De nooit aflatende kwaliteit en de mooie uitstraling maken van fineren de oplossing voor toepassingen waarin echt hout gebruikt moet worden. Als afwerking kunnen wij op voorhand lakken of beitsen en zelfs onbrandbaar coaten (inclusief A-test). 

Alle voordelen van fineren

Ommanteling als oplossing voor úw vraagstuk

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen als projectoplossing