De 5 voordelen van fineer

Op 29-08-2022

Hout is een prachtig materiaal om mee te werken. Het staat bekend om z’n warme, natuurlijke uitstraling. Toch kleven er ook nadelen aan het gebruik van dit materiaal in de interieurbouw. De oplossing? Fineren. De uitstraling van massief hout, maar dan zonder de nadelen.   

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de 5 voordelen van fineer op een rijtje.

1. Fineer is niet van massief hout te onderscheiden

Fineer is een laagje echt hout dat we aanbrengen op een dragermateriaal naar keuze. Dat het echt hout is kun je niet alleen zien maar ook voelen. Het eindproduct heeft hierdoor uiteindelijk dezelfde hoogwaardige uitstraling als massief hout.

2. Een unieke uitstraling voor elk interieur

Iedere stam is anders. Hierdoor heeft ook iedere fineerlaag z’n eigen unieke look. En we hebben een zeer uitgebreid assortiment. Kies een passende houtsoort voor uw project, zoals bamboe, esdoorn of eiken. Optioneel leveren we de fineerlaag gebeitst en gelakt.

3. Geen kromtrekkingen bij lange lengtes

Massief hout is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Temperatuurverschillen maken dat het hout gaat werken. Het krimpt, zet uit en vervormt. Dit heeft invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Bij fineer ligt dit anders. Het basismateriaal — de drager — is vaak MDF, spaanplaat of aluminium. Dit behoudt altijd zijn originele vorm. Bedekt met een laagje fineer geeft dit de uitstraling van massief hout, maar dan met een lange levensduur.

4. Geen kostbare uitvalpercentages

In tegenstelling tot massief hout, hebben we bij fineer niet te maken met noesten, barsten of nerven. De dunne toplaag wordt geproduceerd uit foutvrije stammen. Wij brengen deze aan op een glad oppervlak. Hierdoor is alles wat we leveren van een goede en constante kwaliteit.

5. Lichter en makkelijker te monteren

Montage van bijvoorbeeld plafonds en wandprofielen verloopt eenvoudiger als het eindproduct lichtgewicht is. Wat het basismateriaal ook is, vaak MDF, spaanplaat of aluminium, ze zijn allemaal lichter dan massief hout.

Fineer als oplossing!

Benieuwd hoe fineer toegepast kan worden in uw situatie? Stel het project aan ons voor. Onze co-makers denken graag mee!

Terug naar het overzicht