Passende uitstraling voor monumentaal pand

Het voormalig Canisiuscollege, één van de meest iconische gebouwen in Nijmegen, is herontwikkeld tot appartementen en mixed use. Een rijksmonument: dat vraagt om de nodige maatwerkoplossingen en details. Een mooie uitdaging voor de co-makers van Wiggers. 

Moderne profielen, authentieke uitstraling

Gerrit Hartman: “We hebben speciale profielen ontwikkeld in verband met de vochtuitdaging in dit soort panden. De raamafwerking is van vochtwerkend MDF 313, afgewerkt met watervast verlijmd grondeerfolie.” Deze afwerking past meteen ook goed bij het authentieke karakter van het monumentale pand. Gerrit: “Een strakke pvc-afwerking is in dit gebouw te modern. De toegepaste grondeerfolie is eenvoudig te schilderen: een perfecte oplossing om een passende uitstraling te creëren.”

“Plinten met de juiste afwerking”

De maten van de aanwezige dagkanten in dit pand uit 1900 verschillen vanzelfsprekend veel. Daarom is de raamafwerking op locatie nog op maat gemaakt. De plinten zijn als kant-en-klare oplossing voorbereid in de fabriek. Danny Bussman van TB Investments: “Wiggers kon plinten leveren met de juiste afwerking: zonder gezaag en zonder dat afschildering nodig was. Hierdoor konden wij ze, na de levering, eenvoudig op de juiste plek in de bouw verwerken. Dat is één van de redenen waarom wij voor de producten van Wiggers hebben gekozen. Al met al is het eindresultaat perfect geworden!”

Bekijk meer projecten

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Your co-makers. Dat is de essentie van onze samenwerking met u. Benieuwd wat onze vindingrijkheid, onze ommantelspecialisten én ons enthousiasme kunnen betekenen voor uw producten en projecten?

Ommantelen en fineren als oplossing