Joris Holthausen werknemer Expeditie

Op 26-06-2018

Een tussenjaar (tussen twee studies) op de afdeling Expeditie bij Wiggers. Dat ‘overkwam’ Joris en hij werd aangenaam verrast. Verrast door de sfeer, maar ook door de diversiteit in werk en de verantwoordelijkheden die hem werden toevertrouwd. De twintigjarige blikt na zijn jaar bij Wiggers terug op een leerzame periode.

Bewegingsruimte

“Via het uitzendbureau kwam ik bij Wiggers terecht en na een week of twee vertrok een stagiair die werkzaam was bij de Expeditie. Ik vulde zijn plek min of meer noodgedwongen in en dat beviel mij eigenlijk direct heel goed. En dat was gelukkig wederzijds, want mijn collega’s zeiden al snel: “jij blijft gewoon hier”, haha.

Op de Expeditie lopen best veel jongelui rond. Marco is ‘de oude, ervaren rot’, maar die redt zich goed daartussen (knipoog). De afdeling is verantwoordelijk voor alle handling na productie, tot en met het laden van de vrachtwagens. De producten worden verpakt op een manier zoals door de klant gewenst, de aantallen worden gecheckt en met een kritisch oog wordt gekeken of de juiste folies gebruikt worden. De orders worden op de computer aangemeld, sticker erop en klaar voor verzending! Dat is een continu proces, waarbij je best wel gefocust moet blijven. Je hebt bij Wiggers letterlijk veel bewegingsruimte, maar ook in de zin van ‘jezelf ontwikkelen’.

Zo heb ik mijzelf vooral beziggehouden met EcoProfiel. Eigenlijk is mijn werk daardoor een nieuwe functie geworden. Een soort expeditie-tak binnen de Expeditie. Niet zo gek, want dit product is behoorlijk gegroeid. De voorraad die we aanhouden is groter geworden en je ziet het snel doorlopen.”

Opvolging

En nu zoekt Wiggers een opvolger voor Joris. Wat voor iemand dat zou moeten zijn? De jongeling durft daar, in al zijn onbevangenheid, best iets over te zeggen.

“Volgens mij maakt leeftijd in ieder geval niet zo veel uit. Ik heb zelf gemerkt dat je gewoon leergierig moet zijn en mogelijkheden moet verkennen om dingen nóg beter te doen. Niet dat je blijft vasthouden aan ‘dat hebben we nou eenmaal altijd zo gedaan’. Dat doe je natuurlijk deels zelfstandig, maar ook samen met je collega’s. Samen sta je ergens voor en dat straal je dan uit. Dus het moet ook wel een beetje in je zitten om met verschillende mensen op te kunnen schieten. Je achtergrond en ervaring is denk ik niet eens het belangrijkst. Als je constant nieuwe dingen wilt leren en naar voren durft te stappen (wat kan ik nog meer doen?), dan kun je het werk eigenlijk zo gevarieerd maken als jij wilt. Je krijgt ruimte om je eigen plek te vinden.

En wat ik heel sterk vind aan het bedrijf is dat je heel sterk het gevoel hebt van ‘we doen het met z’n allen. Mensen hebben echt wat voor elkaar over.”

Lees meer over onze vacature Expeditie

Terug naar het overzicht