Maak kennis met Saraï Ombeng-Pietersz

Op 29-09-2023

Meer dan 15 jaar geleden werkte ze al eens bij Wiggers. Toen als managementassistente en voor administratieve werkzaamheden. Het feit dat ze moeder werd, deed haar besluiten om haar baan op te zeggen. Drie kinderen, een eigen onderneming en 6 jaar werkervaring bij een ander bedrijf verder is ze weer terug op haar oude honk: Saraï is onze nieuwste aanvulling bij team Verkoop Binnendienst.

Saraï: “Gerrit benaderde mij met de vacature. Het gesprek dat volgde was relaxt en maakte me enthousiast; gelukkig waren ze dat bij Wiggers ook. We hebben samen puntjes op de i gezet en ik heb mijn toenmalige baan opgezegd. Tijdens de gezellige zomerborrel heb ik alvast kennis gemaakt met mijn nieuwe collega’s en sinds augustus ben ik van start gegaan. De stap was best spannend, maar tot nu toe heb ik er nog geen moment spijt van gehad.”

Na 15 jaar weer terug

De afgelopen jaren is het Wiggers pand compleet vernieuwd. Maar ook vakinhoudelijk zijn de afgelopen 15 jaar de nodige stappen gezet, Saraï: “Het uitbreiden van het assortiment met onder andere het EcoProfiel is echt een goede stap. Lekker snel mooie producten leveren is waar Wiggers goed in is. Bij maatwerk wordt er daarnaast juist out of the box gedacht. De werkwijze is heel oplossingsgericht en de medewerkers kijken hierbij goed naar de wensen van de klant. Dit zorgt voor leuke, nieuwe projecten en ook dat we producten maken waar we écht trots op kunnen zijn. Je merkt dat er een professioneel bedrijf staat met een duidelijke visie.” En uiteraard zijn er ook veel nieuwe collega’s bij gekomen, Saraï: “Op een paar bekende gezichten na staat er een relatief nieuw team, waarin ik merk dat ik mij vrij kan bewegen. Het is fijn te ervaren dat mijn inbreng wordt gewaardeerd.”

Samen eten en een hoop gezelligheid

Vraag je Saraï waar haar hart sneller van gaat kloppen, dan is dat ‘samen eten met familie en vrienden’. “Ik hou van gezelligheid om mij heen. Ik heb een half Molukse achtergrond en een man met Indonesische roots, dus dat past helemaal bij onze cultuur.” Veel gezelligheid en ontmoeting vindt plaats rondom een goed gevulde tafel: “Rond etenstijd vragen we ons bezoek altijd of ze aan willen schuiven. Ook nodigen we graag mensen uit om bij ons te komen eten. De beste gesprekken vinden vaak plaats aan een rijk gedekte tafel. Met name mijn man kan heel goed Indonesisch koken, maar we eten eigenlijk heel divers. Van Nederlandse pot tot Italiaans en (bijna) alles wat daar tussenin ligt.” Om daarnaast gezond te blijven neemt Saraï elke woensdagavond met veel plezier, of frisse tegenzin, deel aan een bootcamp. Daarnaast is ze sinds kort (na meer dan 30 jaar!) weer begonnen met voetballen: iedere week een training en af en toe een toernooitje met clubs uit de buurt. “Nu zitten niet alleen mijn kinderen op voetbal, maar ben ik ook zelf lid van FC Winterswijk.”

Met het team kansen pakken

De periode van inwerken heeft Saraï inmiddels achter de rug: “Dankzij de goede ontvangst met een mooie bos bloemen, de duidelijke handleiding, behulpzame collega’s die mij veel laten meekijken én de tijd nemen om mij dingen goed uit te leggen, voel ik me echt welkom. En ik zit tegenover Dick: superleuk, want die ken ik nog van mijn vorige periode bij Wiggers.” Met behulp van team Verkoop Binnendienst en andere collega’s kijkt Saraï dan ook uit naar de aankomende periode: “Wij zorgen er als team voor dat projecten intern goed worden opgepakt en uitgevoerd. Zo kan de buitendienst doen waar zij goed in zijn, dat vind ik belangrijk. En zo kunnen wij samen mooie orders en projecten binnenhalen én uitvoeren.”

Terug naar het overzicht