Zwangerschapsverlof en terugkeer: Stephanie's ervaring bij Wiggers

Op 15-02-2024

Op 2 november 2023 is onze collega Stephanie bevallen van een gezonde zoon, Luka. Zowel tijdens als na haar zwangerschap heeft zij de betrokkenheid van Wiggers erg gewaardeerd. Ze deelt graag haar verhaal.

Doorwerken tot 36 weken

Stephanie: “Mijn zwangerschap verliep gelukkig heel voorspoedig. Wel werd het na de bouwvak lichamelijk wat zwaarder. Vanaf die periode heb ik in de ochtenden op kantoor gewerkt, in de middagen vanuit huis. Dit werkte voor iedereen prettig. Op deze manier heb ik tot mijn verlof fulltime door kunnen werken.”

Vrijdag 29 september was Stephanie’s laatste werkdag: “Ik werd door het team getrakteerd op een heerlijke en uitgebreide lunch: zelfgemaakt door de moeder van een collega. Wat een verrassing! Daarnaast kreeg ik een persoonlijk verlofpakket met onder andere een leuke romper voor de kleine en voor mijzelf een tegoedbon voor een XXL Carpaccio, omdat ik daar zo dol op ben.”

Verlofperiode

In Stephanie's eerste verlofweek stond er een personeelsfeest gepland. Omdat ze zich goed voelde, was ze gezellig van de partij. Stephanie: “Zo kon ik meteen even bijkletsen en vragen hoe het m’n collega’s verging zonder mij :-). Na dit feest ging bij mij de ‘verlofmodus’ echt aan. Ik heb me niet meer met werk beziggehouden.” Een kleine maand later, op 2 november 2023, is haar zoon Luka geboren. Dit mooie nieuws heeft ze snel met de collega’s gedeeld. “Een paar dagen later ontving ik een ontzettend grote bos bloemen én stond er een ooievaar namens Wiggers in de tuin. Erg leuk! In de weken erna zijn er verschillende directe collega’s op kraamvisite geweest. Deze betrokkenheid was fijn. Ook daarna heb ik mijn collega´s niet hoeven missen: bij de Sinterklaasviering, het ophalen van mijn kerstpakket én natuurlijk tijdens de kerstborrel was ik gezellig aanwezig.”

Terugkeer na het verlof

“Per februari mocht ik weer aan het werk. Ondanks dat ik veel zin had om weer aan de slag te gaan, was het gevoel toch een beetje dubbel. Gelukkig kreeg ik een warm welkom: mijn werkplek was versierd en op mijn bureau stond een ingelijste foto van mijn zoontje klaar. Veel collega´s van kantoor en uit de fabriek kwamen mij succes wensen op m´n eerste werkdag. ”

Inmiddels zitten de eerste dagen er alweer op. Het is natuurlijk nog even zoeken naar een nieuw ritme. “Door een wachtlijst kan Luka voorlopig nog niet op de opvang terecht en neem ik extra verlofdagen op. Wiggers is hier als werkgever gelukkig erg flexibel mee omgegaan. Voorlopig ben ik dus nog wat vaker vrij, maar uiteindelijk zal ik weer 4 dagen per week aanwezig zijn. Ik ben erg blij met de flexibiliteit van mijn directe collega’s en mijn leidinggevende. Dat maakt het schakelen in deze nieuwe situatie een stukje makkelijker.”

Terug naar het overzicht