Nieuw bij Wiggers

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Wiggers? Volg Wiggers op de voet en ontdek de nieuwste innovaties binnen ons bedrijf. U kunt u zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief én volg Wiggers op LinkedIn en Facebook.

Samen leren en ontwikkelen bij Wiggers

Op 24-02-2022

In mei 2021 is de Achterhoekse MKB!dee subsidieaanvraag ‘Samen leren en ontwikkelen in de regio’ goedgekeurd door het ministerie van EZK en SZW. Wiggers is een van de zes gelukkige bedrijven die subsidie heeft ontvangen. Samen met arbeidsmarktcoach Joëlle Dohmen-Burghout ontwikkelen we een leercultuur waarin onze medewerkers van elkaar leren en zich voortdurend blijven ontwikkelen. 

De voordelen van een leercultuur

Joëlle: “De mensen bij Wiggers hebben ontzettend veel kennis over geavanceerde machines en technieken. Het doel is dat zij zich meer bewust worden van deze kennis en deze goed kunnen overbrengen op collega’s. Dan creëer je een nog fijnere werksfeer waarin medewerkers zich blijven ontwikkelen en breder inzetbaar zijn.“

(Nieuwe) collega's snel op weg helpen

In samenwerking met onze HR-manager Wilrieke Schenning organiseert Joëlle diverse activiteiten, zoals een workshop over het geven van instructies. Tijdens deze workshop hebben onze productiemedewerkers geleerd goed na te denken over wat zij precies doen bij een machine en op welke manier ze die specifieke handelingen op anderen kunnen overdragen.

“Op deze manier help je nieuwe collega’s sneller op weg,” legt Joëlle uit. “Maar ook voor collega’s die al langer bij Wiggers werken is een leercultuur prettig. Medewerkers leren van elkaar over nieuwe machines en andere afdelingen. Zo groeien ze, ontwikkelen ze zich én kunnen ze op meer verschillende plekken in de productie worden ingezet. Dit noemen we ook wel duurzame inzetbaarheid.”

Inzichten delen met andere bedrijven

Er staan dit jaar nog meer activiteiten op de planning, zoals ‘coaching on the job’ en de ontwikkeling van een leertraject voor het ommantelproces. 

Inzichten en ervaringen die we tijdens dit project verzamelen, delen we met andere werkgevers die bij MKB!dee zijn aangehaakt. Zo bouwen we aan een sterke regio waarin we samen leren en ontwikkelen!

 

Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven van Wiggers?

Volg Wiggers op Facebook en LinkedIn en je ontvangt het laatste nieuws direct op je tijdlijn.