Hoe werk ik verwarmingsbuizen eenvoudig weg?

Op 30-08-2022

Wiggers heeft de Prefab oplossing!

Bij de renovatie van woningen ontkomt u er niet aan: verwarmingsbuizen of warmtepomp leidingen die in de hele woning aanwezig zijn. Weghalen is geen optie. Maar echt goed in het interieur passen doen ze doorgaans niet. Wegwerken dus! Dit kan in de vloer of muur. Maar efficiënter en goedkoper is het gebruik van een ombouw. Wij bespreken de mogelijkheden.

1. In de vloer of muur wegwerken

Een hele klus, maar wel met strak resultaat, is het wegwerken van de buizen in de muur of vloer. Hiervoor moet een sleuf in de muur worden gefreesd waarin de buizen geplaatst worden. Omdat de buizen lángs de muur lopen moeten deze losgekoppeld, verlegd en opnieuw geplaatst worden. Ook moeten de muren hierna opnieuw afgewerkt worden met stuc- en of schilderwerk. Een tijdrovende klus. Moeten alle buizen in de woning weggewerkt worden, dan is dit een verbouwing op zichzelf.

2. Aftimmeren

Valt de keuze op aftimmeren, dan blijven alle buizen op hun originele plek hangen. Met plaatmateriaal wordt een koof gemaakt en aan de muur bevestigd. Ter plekke moet er gezaagd, getimmerd, in elkaar geschroefd en vaak nog geschilderd worden. Opnieuw een arbeidsintensieve manier van wegwerken.

3. In een kant-en-klare ombouw wegwerken

Eenvoudiger dan aftimmeren is om de verwarmingsbuizen in een ombouw weg te werken. We plaatsen deze ombouw, ook wel koker genoemd, om de buizen. Het grote voordeel hiervan is dat de buizen op de originele plek blijven hangen. We leveren ze op maat, waardoor er snel gemonteerd kan worden. Dit bespaart een hoop tijd en afval op locatie. En wat eenvoudig te monteren is, is ook eenvoudig te demonteren. Prettig als er een installatie achter schuilgaat die zo nu en dan onderhoud nodig heeft. De afwerking? Het op maat gemaakte basismateriaal voorzien we van een afwerking naar keuze. Vocht- en schimmelwerend, maar bovenal ook duurzaam. Zo produceren we een kant-en-klare koker die op locatie alleen nog maar gemonteerd hoeft te worden.

Weten hoe u kokers kunt inzetten voor uw project?

Laat ons uw plannen horen! Onze co-makers denken graag mee over de mogelijkheden!

Terug naar het overzicht